NB: Ivm de zomervakantie zijn wij van 1 t/m 26 augustus gesloten. Bestellingen die voor 30 juli om 13u. bij ons binnen komen worden (indien voorradig) op 1 augustus verzonden.

Gemiddelde levertijd: 2-5 werkdagen. Meestal verzenden wij onze bestellingen op woensdagen en donderdagen. Is er haast bij uw bestelling? Neem even contact met ons op, soms laat onze agenda een extra verzend moment toe.

Starters Bondage Set, hempex, 6mm

Vanaf: €34.06

Startersset van 3 lange touwen (8, 9 of 10 meter) en 2 korte touwen (4 meter).

Touwdikte 6mm. De korte touwen zijn 4 meter. De uiteinden van dit touw zijn afgewerkt met een prachtige eindknoop.

___________________________

Informatie:

In onderstaand stuk wordt beknopt informatie gegeven over de touwsoorten die Niet Lief verkoopt, om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor een uitgebreidere uitleg over bondagetouw, zie het artikel over bondagetouw van Touwtjes.tk.

Touwsoorten

Er is niet één goede of foute touwsoort voor bondage; welke touwsoort het meest geschikt is hangt er vanaf wat je precies met je touw wilt doen. Over het algemeen willen de meeste mensen dat hun touw een lekker aanvoelt, niet rekt, en wanneer je op den duur ook iets ingewikkeldere bondages wilt kunnen aanleggen: dat de breeksterkte van het touw hoog genoeg is. Uitstraling van het touw is ook niet onbelangrijk: het oog wil ook wat. Niet Lief verkoopt 3 soorten touw die aan alle bovenstaande eisen voldoen: henneptouw, jute touw en kunst-hennep.

Hennep

Voor japanse bondage wordt doorgaan natuurtouw gebruikt, vaak jute of hennep. Dit is niet alleen vanwege de uitstraling. Bij sommige japanse bondagetechnieken maak je gebruik van de weerstand van het touw. Dit werkt met natuurtouw, maar niet met veel kunststof touwsoorten die een veel gladder oppervlakte hebben.

Henneptouw heeft diverse voordelen. Het heeft een hoge breeksterkte, voelt lekker aan op de huid, is soepel waardoor het fijn knoopt en knopen goed in het touw blijven zitten. Veel subs waarderen het dat hennep “echt touw” is en geen kunststof: natuurlijk touw voelt natuurlijker aan en heeft een karakteristieke touwgeur, wat sfeerverhogend werkt als je daarvan houdt. Natuurtouw doet het ook goed op foto's.

Het grote nadeel van henneptouw: het is veel werk. Onbehandeld hennep is niet geschikt voor bondage; te stug en te ruw. Niet Lief verkoopt voorbewerkt hennep dat wél direct bruikbaar is. Maar ook voorbewerkt hennep moet onderhouden worden. Eens in de zoveel tijd moet het gewassen of uitgekookt worden. Na het wassen moet het opgespannen worden gedroogd om te voorkomen dat er rek in het touw komt. Hennep touw gaat na verloop van tijd pluizen; om het touw dan weer mooi te krijgen moeten alle pluisjes van het touw afgebrand worden door het touw door een vlammetje te halen. Ook moet je ervoor zorgen dat hennep touw goed droog opgeborgen wordt, zodat het niet gaat rotten.

Kortom, hennep is een prettige, maar arbeidsintensieve touwsoort waar je de nodige aandacht aan moet besteden.

Jute

Jute heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als henneptouw, met een paar verschillen. De breeksterkte is lager, en het touw blijft van zichzelf iets minder zacht, ook na bewerking. Jute heeft ook een iets andere kleur; het is iets donkerder. Dit laatste kan mooi zijn voor bondagefotografie, zeker bij blanke modellen: het donkere touw steekt beter af tegen de blanke huid dan lichtgekleurd hennep.

Kunsthennep (hempex)

Voor wie wel de mooie look van hennep wil maar niet al het werk dat eraan vast zit. Kunsthennep kan zo in de wasmachine: het hoeft niet opgespannen of ontpluist te worden. Het rot niet snel, dus je hoeft veel minder voorzichtig te zijn bij het bewaren ervan.

Kunsthennep rekt weinig, heeft een zeer hoge breeksterkte en ziet er op de foto of van een afstandje bijna net zo goed uit als hennep. Een ander voordeel van kunsthennep is dat het lichter is dan echt hennep: daardoor is het ideaal touw voor mee op vakantie.

Dikte

Voor bondage wordt meestal touw met een dikte van 6 tot 8mm gebruikt. Voor vollere subs is een dikte van 8mm aan te raden. Het 8mm touw verdeelt de druk over een groter oppervlak wat de kans op afknellen van bloedvaten verkleint en het staat mooier op een voller lichaam. Bij slankere subs is 6mm touw mooier. Voordeel van 6mm touw is ook dat het wat makkelijker knoopt (het is wat soepeler), en dat de knopen wat minder dik worden.

Lengte

Niet lief verkoopt twee soorten sets: de “japanse sets” met touwen die allemaal dezelfde touwlengte hebben, en “westerse sets” die naast lange touwen van 8 tot 10 meter ook een paar kortere touwen bevatten.

Een groot voordeel van maar één maat touw in je touwset hebben: welk touw je ook pakt, je hebt altijd het goede touw te pakken. Nooit meer zoeken in je speelkoffer naar dat ene touw dat je net nodig had; geen lelijke kleurlabels meer om je touwen van elkaar te onderscheiden. Wil je regelmatig polsen en enkels met losse touwen vastbinden en geen grote lengte overhouden kan het handig zijn om wel een aantal touwen van 4 meter in je touwset te hebben.

De lange touwen in zowel de japanse als de westerse set zijn 8, 9 of 10 meter. Voor kleine slanke modellen (< maat 38) is 8 meter genoeg, voor een gemiddeld tot zwaar postuur (maat 38-46) is 9 meter handiger; voor een zeer fors postuur (> maat 46) raadt Niet Lief een lengte van 10 meter aan.


In winkelwagentje:

  • Gefabriceerd door: Niet Lief

Maak keuze:Artikel opgenomen in ons assortiment op vrijdag 20 januari, 2012.


Logo designed by Kaia, model: Laura
Copyright © 2018 Niet-Lief. Powered by Zen Cart Designed by Zen Flavor