Gemiddelde levertijd: 2-5 werkdagen. Meestal verzenden wij onze bestellingen op donderdagen of vrijdagen. Is er haast bij uw bestelling? Neem even contact met ons op, soms laat onze agenda een extra verzend moment toe.
Cane pakket (3st), ongepeld

Cane pakket (3st), ongepeld

Vanaf: €25.42

Gelieve te kiezen:In winkelwagen:
  • Gemaakt door: Niet Lief
Beschrijving

Volledig caning pakket met 3 maten cane: een dunne cane (6-8mm), een dikke cane (8-10mm) en een hele dikke cane (10-12mm). Keuze tussen canes met boogje of rechte canes.

Totale waarde van dit pakket bij losse aanschaf: €33.50 voor rechte canes en €40 euro voor canes met een boogje.

_____________

Informatie:

Gepeld/ongepeld

Beide soorten zijn gemaakt van rattan, een stevige rietsoort waar ook meubels en dergelijke van gemaakt worden. Het verschil zit hem in de afwerking.

De gepelde canes bestaan uit pitriet: alleen het binnenste gedeelte van de rietstengel. De buitenkant is eraf geschaafd. Daardoor zijn gepelde canes soepeler en gelijkmatiger dan ongepelde. Je kunt er dus wat harder en preciezer mee meppen.

Ongepelde canes zijn gemaakt van kooboo, de hele rietstengel. Deze canes hebben meer de klassieke rietjes-look en zijn wat stugger. De precieze diktemaat varieert doordat dit een natuurproduct is.

Bewerkingen

De canes worden recht (of recht-met-boogje) gebogen en aan de uiteinden rond gevijld. Dit om te voorkomen dat de cane gaat splinteren of spijten, wat gevaarlijk kan zijn. De gepelde canes worden bewerkt met een impregneermiddel op basis van een natuurlijke olie voor een mooiere look. De olie zorgt er ook voor de de cane vocht- en vuilwerend wordt, waardoor hij langer mooi blijft.

Hoe dik moet mijn cane zijn?

"Standaard"-maat is 8 tot 10mm. Met dunnere canes (6mm) moet je wat voorzichtiger zijn, ze gaan makkelijker kapot. Dikkere canes zijn "moordwapens".

Over het algemeen: hoe dunner de cane, hoe feller/bijtender de pijn. Dikkere canes geven een doffere pijn (wordt door de sub doorgaans als prettiger ervaren), maar je kunt er harder mee slaan (wat weer minder goed nieuws is voor de sub). Een dikkere cane kan langer zijn zonder instabiel of te breekbaar te worden. En meer lengte = beter kunnen uithalen = harder kunnen slaan.

Onderhoud

Om canes nog soepeler te maken en minder makkelijk te laten breken kun je ze vooraf in het water zetten. Ze nemen dan vocht op en worden nog buigzamer dan ze van nature al zijn. Met name aan te raden voor de 6mm variant.

Canes-met-boogje die nat zijn geweest verliezen soms een deel van hun boogje. Door het vocht trekt de stengel rechter. Het boogje is makkelijk weer in model te buigen door de cane opnieuw nat te maken en het boogje met een elastiekje of touwtje in model te zetten. Als de cane droog is behoudt hij zijn vorm.

Door de bewerking met natuurlijke olie wordt de cane een beetje (maar niet geheel) waterafstotend. Bij een "gewoon" spel waar hooguit wat zweet en huidcelle vrij komen is het voor de hygiëne voldoende om de cane af te nemen met een vochtige doek en/of een beetje Dettol. Trek je bloed of sperma, vervang dan je cane voordat je met een andere spelpartner gaat spelen.

Recensies (0)
Momenteel nog geen recensies.
Terug naar boven